SUCCESUL PRIN OBIECTIV – CU MARTA POPESCU

Marta Popescu este la 23 de ani într-o plină ascensiune a carierei sale. Ea a devenit cunoscută după colaborarea cu cei de la Next Top Model şi proiectul său „Iubesc”,  la care au participat peste 600 de oameni. Motto-ul său este „Love wins” şi crede în puterea iubirii. Marta îşi trăieşte visul! Am reuşit să îi iau Martei un interviu. Să vedem ce are ea de spus:

Cum este Marta Popescu în viața de zi cu zi? Ce te caracterizează?

Sunt o persoana destul de dinamică, nu prea suport să stau și să nu fac nimic, mereu îmi fac de lucru, chiar dacă nu am. Ca orice om cu multă energie, am și momente în care mă izolez și citesc o carte bună, închizându-mă în cameră.

marta2

La ce vârstă ți-ai descoperit pasiunea și cum?

Povestea asta este destul de lungă, dar încerc să nu plictisesc pe nimeni cu detalii inutile. Am fost atrasă de artă de mică, am fost talentată la desen și am vrut să urmez un liceu în acest domeniu. Fotografia am descoperit-o pe la 15 ani, când mi-am dat seama că o muncă la șevalet nu mă reprezintă. Îmi place să vorbesc mult și să interacționez cu oamenii, nu m-aş vedea închisă într-un atelier 24 din 24.

Majoritatea oamenilor văd doar aparențele, dar nu știu niciodată câtă muncă se află în spatele unui om. Cât de mult a trebuit să muncești pentru a ajunge unde ești acum?

Pentru început, am fugit de acasă la 16 ani pentru a face liceul de artă, după m-am angajat o perioadă pentru a putea să mă întrețin, am obținut după niște burse de merit și am putut să-mi achiziționez prima aparatură aparent profesională. După asta a contat experiența, care se face în ani buni cu mult exercițiu.

Ce e mai important atunci când îți dorești cu adevărat ceva, munca sau talentul?

Degeaba le ai pe ambele, dacă nu le combini, așa cum zicea și Brâncuși, citat pe care l-am și tatuat- Work like a slave, command like a king, create like a God.

Cum ai defini succesul? Crezi că există o „rețetă” pentru a-l obține?

Da, cele două de sus, plus multă perseverență. Să nu uităm totuși și acel ceva ce te diferențiază de ceilalți, așa cum zicea și bunul Picasso- Învată regulile ca un profesionist, pentru a le încălca precum un artist.

De ce fotografia? Dacă prin absurd ar trebui să te lași de fotografie, spre ce domeniu te-ai îndrepta?

Cred că psihologie, am un dar al meu de-a face pe cei din jurul meu să se destăinuiască în fața mea, probabil pentru că sunt uneori un bun ascultător și sunt genul de om care nu judecă niciodată, indiferent de situație.

Care este prima fotografie pe care ai făcut-o? Dar ultima?

Primele fotografii încă nu le-am developat, pentru că i-am furat aparatul mamei, dar ultimele cred că au fost azi la ultima ședință :))

Proiectul „Iubesc” a avut un rol important în ascensiunea ta în acest domeniu. Totuși, care a fost cel mai greu moment în cariera ta și cum ai reușit să îl depășești?

Da, proiectul Iubesc m-a adus destul de sus, dar a fost și stresant, după ce l-am terminat am intrat într-o depresie destul de urâtă, eram obosită cronic și nu mai știam ce să mai fac cu viața mea.

iubesc

Dacă ai putea să transmiți un mesaj întregii omeniri, care ar fi acela?

Nu cred în dualitatea Bine-Rau, cred doar în iubire și puterea ei! Iubiți mai mult și cred că un început bun este a începe în a te iubi pe tine.

Care este cel mai mare vis al tău?

Vise am încetat îmi a face, cel mai mare vis îl trăiesc este aici și acum! Ne focalizăm prea mult pe viitor și nu putem trece de trecut, dar uităm ce-i mai important, prezentul.

Ce te motivează cel mai tare?

Faptul că sunt în viață și că Universul mi-a dat posibilitate să creez, la rândul meu, alte Universuri mai mici.

Ce le-ai recomanda celor ce vor să fie fotografi în adevăratul sens al cuvântului? E greu să intri pe piață?

Este greu, dar nu imposibil, respectați regulile simple- muncă, talent, originalitate, perseverență și experiență. Nimeni nu se naște profesionist.

Un mesaj pentru a-i motiva pe tineri să își urmeze visurile.

Orice ați face, faceți ce este mai bine, pentru voi, cei din jur și Universul acesta, nu uitați că suntem interconectați, nu încercați să rupeți veriga!

marta

marta3

Lucrări din portofoliul Martei. 🙂 

antonia

ivan

martaa

ass

 

6 gânduri despre ”SUCCESUL PRIN OBIECTIV – CU MARTA POPESCU

  1. poetatapreferata zice:

    E clar ca trebuie sa ai vointa pentru tot ceea ce faci. Consider ca nimic nu e imposibil atat timp cat iti doresti cu adevarat! Felicitari pentru articol, mie una mi-a placut, m-a captivat astfel incat sa il citesc pana la final.

  2. whiteeclipse zice:

    Pe Marta Popescu am apreciat-o și încă o mai apreciez. Are în spate povești de viață impresionante de unde putem învăța multe. Citisem la un moment dat mai multe despre ea pe ask (parcă așa se numea site-ul cu întrebări adresate de oricine), îmi amintesc vag amănuntele poveștilor ei, dar știu sigur că mi-a făcut o impresie mai mult decât plăcută. (:

Lasă un comentariu